AMASYA / MERZİFON - Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ali SERİM - BÜRO YÖN. ÖĞRT.

15 Mart 1966 tarihinde, Kayseri’nin halıları ile meşhur Bünyan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve Orta Öğretimini Bünyan’da tamamladı. Bünyan Ticaret Meslek Lisesini 1983 yılında, okul ikincisi olarak bitirdi. Aynı yıl girmiş olduğu ÖSS ve ÖYS sınavlarında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi (Eski adıyla Ticaret-Turizm Yüksek Öğretmen Okulu) bölümünü kazanarak 4 yılda bu okulu bitirdi.

1987 yılında girmiş olduğu Öğretmen Yeterlilik Sınavını kazandı. Bu arada askerliğini yedek subay olarak İstanbul-Hadımköy Orduevinde yaptı. Askerlik bitimi öğretmenliğe; AMASYA-Suluova Ticaret Meslek Lisesinde Sekreterlik grubu öğretmeni olarak 02.08.1989 tarihinde başladı. Aynı okulda; 07.10.1991 tarihinde Müdür Yardımcılığı, 05.12.2003 tarihinde ise Müdür Başyardımcılığı görevine atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü kararnamesi ile 31/12/2004 tarihinde Merzifon Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü’ne atandı.

27 Kasım 2005 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılan “Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı”nı kazanarak “Uzman Öğretmenlik” sertifikası aldı.

Yöneticilerin zorunlu yer değişikliği uygulaması sonucunda;  23/08/2010 tarihinde Merzifon Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü görevine atandı.

05/12/2014 tarihinde Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümlerine göre yöneticilik görevinden ayrılarak, Merzifon Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu (Ticaret Meslek) Lisesi’ne öğretmen olarak atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir.

MEBBİS kayıtlarına göre amirlerinden; 1 Aylıkla Ödül, 3 Takdirname, 15 Teşekkürname ve 2 Başarı Belgesi aldı.

Merkezi ve mahalli olarak düzenlenen 36 hizmetiçi kurs ve seminere katıldı.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.